Δομημένη Καλωδίωση – Rack

ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ

Δομημένη Καλωδίωση - Rack

Δομημένη καλωδίωση ονομάζεται η συνδεσμολογία με κατάλληλα καλώδια και υλικά ( πρίζες, switch, hub κ.λ.π.) που εξυπηρετεί την μετάδοση voice (φωνής) και data (δεδομένων), είτε πρόκειται για μία επιχείρηση, είτε για ένα σπίτι. Καλύπτει τις ανάγκες επικοινωνίας με τηλεφωνικές συσκευές, την δικτύωση ηλεκτρονικών υπολογιστών, και άλλες εφαρμογές που απαιτούν συνδέσεις δικτύου σε ένα χώρο.

XTECH Electronic Solutions

Στο παρελθόν, η καλωδίωση εξυπηρετούσε τις ανάγκες για μετάδοση δεδομένων και φωνής, αλλά τα τελευταία χρόνια μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ περισσότερες εφαρμογές.

Με αυτό τον τρόπο, με ένα σύστημα καλωδίωσης μπορούμε να εξυπηρετούμε τις παρακάτω ανάγκες:

  • Μεταφορά φωνής (Τηλέφωνο – Τηλεφωνικό κέντρο)
  • Μεταφορά εικόνας (Ψηφιακή τηλεόραση)
  • Μεταφορά δεδομένων (Δίκτυο Η/Υ)
  • Σύστημα ασφαλείας και ελέγχου πρόσβασης
  • Πυρασφάλεια – Πυρανίχνευση
  • Σύστημα ελέγχου και εξοικονόμησης ενέργειας
  • Σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας και εξαερισμού

Τις περισσότερες φορές απαιτείται και η υλοποίηση ενός κεντρικού χώρου κατάληξης της καλωδίωσης, όπως Rack ή Data Room, έτσι ώστε σε κάθε επιχείρηση ή σπίτι να λαμβάνονται δεδομένα σε όλες τις άκρες του.

rack

Το ρούτερ από τον πάροχό σας, το switch του δικτύου, ο συναγερμός και το καταγραφικό των καμερών οργανώνονται σωστά μέσα σε αυτά τα ειδικά κυτία Rack, ώστε να έχουν το σωστό εξαερισμό, να είναι συγκεντρωμένα και να είναι επισκέψιμα από τον ηλεκτρονικό μηχανικό.

Ένα ποιοτικό, αξιόπιστο και ασφαλές δίκτυο, το οποίο συμμορφώνεται με τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Πρότυπα είναι πιο αναγκαίο, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στη δικτύωση όλων των συσκευών ταυτόχρονα, να λειτουργεί απροβλημάτιστα και να είναι αναβαθμίσιμο στο μέλλον χωρίς μερεμέτια και νέες κατασκευές.

Αν είστε λοιπόν στη διαδικασία ανακαίνισης ή ανέγερσης νέων γραφείων, βιομηχανικών κτηρίων, συγκροτημάτων οικιών ή ξενοδοχείων, ελάτε να δούμε μαζί τα σχέδια των εγκαταστάσεών σας, να σας συμβουλέψουμε και να σας παραδώσουμε μία σωστά δομημένη καλωδίωση!

Ενδιαφέρεστε για κάποια υπηρεσία; Επικοινωνήστε μαζί μας!